Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Niets geeft meer voldoening dan de motorkap open te trekken en een schone en ongerepte motor te zien. Veel chauffeurs zijn huiverig om de motorruimte van hun auto schoon te maken, omdat ze onderdelen zouden kunnen beschadigen of verstoren, maar de meeste moderne auto’s zijn robuust genoeg om een grondige schoonmaakbeurt te doorstaan.

Auto Nieuws

Klaar om uw auto een beetje TLC te geven? Volg onze stap-voor-stap handleiding voor het schoonmaken van uw motorcompartiment hieronder, en u vindt alle tips en productaanbevelingen die u nodig hebt om het te laten blinken. Auto leasen op korte termijn | Bedrijfswagen huren | Shortlease : Bij SmartRent huurt u zonder zorgen op lange termijn ✓Full lease (all-in) ✓flexibele opzegregeling ✓scherpe huurtarieven ✓24/7 pechverhelping.

Wat u nodig hebt om een motor schoon te maken
Hoewel elke motor er misschien een beetje anders uitziet, zijn de gereedschappen en producten die u nodig hebt in wezen hetzelfde. U kunt elke motorruimte reinigen met de volgende lijst van betaalbare producten, die allemaal hier bij Euro Car Parts verkrijgbaar zijn.

Microvezel handdoeken
Synthetische borstels en metalen draadborstels (of een tandenborstel)
Reinigingsdoekjes
Slang
Zeepsop / ontvetter
Buisreinigers
Stofzuiger
Trim hersteller
Plastic zakken
Voor een meer gedetailleerd overzicht van de beste producten voor het reinigen van uw motor, kunt u onze gids raadplegen.

Stap 1: Bereid de motor voor
Het is veilig om uw motor koud of warm te reinigen, maar een warme motor maakt het iets gemakkelijker om vuil en stof los te maken. Als u ervoor kiest om uw motor warm te reinigen, zorg er dan voor dat hij koel genoeg is om een hand op de inlaat te leggen voordat u begint. Vergeet niet dat u nooit koud water op een warme motor moet doen – door de temperatuursverandering kunnen motoronderdelen barsten. Cardan gezocht?

Stap 2: verwijder de accu en dek de motor af
Door de accu te verwijderen, beschermt u alle elektrische onderdelen tegen beschadiging terwijl u schoonmaakt. Op dezelfde manier kunt u de motor beschermen door deze af te dekken met bijvoorbeeld een plastic zak en water uit de buurt te houden van andere gevoelige onderdelen – zoals de ontstekingskabels of het motorstuurapparaat.
Tijdens het schoonmaken moet u er ook voor zorgen dat er geen water op de dynamo, de verdeler, in de motorolie of op de bougies komt. Houd ook de rem- en stuurbekrachtigingsreservoirs droog.

Stap 3: Alle oppervlakken droog reinigen
Nu u de kwetsbare onderdelen van uw motor heeft beschermd, kunt u beginnen met een droge reiniging. Gebruik een stofzuiger en een synthetische handborstel en verwijder voorzichtig zoveel mogelijk stof en droog vuil uit de motorruimte. Als de inlaat ook moet worden schoongemaakt, gebruik dan een metalen draadborstel of een roterend gereedschap.

Sakura handstofzuiger
Stap 4: Reinig de buitenkant van de motorruimte en de motorkap nat
Als u klaar bent met de droge reiniging, kunt u de slang nemen en de binnenkant van de motorkap en de buitenkant van de motorruimte schoonmaken. Vermijd het gebruik van een hoge druk, zodat u de eerder genoemde elektrische aansluitingen niet beschadigt. Gebruik vervolgens reinigingsdoekjes om vuil van de grotere motoronderdelen te verwijderen, voordat u ze nog een keer afspoelt met de slang om eventueel achtergebleven vuil weg te spoelen.

Neem daarna een sopje van zeepwater of een ontvetter en spuit dit rond de gelakte oppervlakken, voordat u ze schoonveegt met een zachte microvezeldoek. Om bij de nauwere delen van de motor te komen, kunt u een borstel of een pijpenrager gebruiken – maar als u tevreden bent dat u de meeste rommel hebt verwijderd, kunt u alles nog een laatste keer afspoelen.

Stap 5: Reinig de motor
Op dit punt kunt u de plastic zak van de motor verwijderen. Neem je reinigingsdoekjes en ga over de motor om zoveel mogelijk vet en olie weg te vegen, ga dan met een borstel over het gebied, met zeepwater of je ontvetter spray. Misschien heeft u iets kleiners nodig, zoals een tandenborstel, voor plaatsen die moeilijk te bereiken zijn. Als de motor er schoon uitziet, gaat u er met een microvezeldoek overheen om hem helemaal af te drogen. Gebruik geen tuinslang om de motor schoon te maken, want het water zal hem beschadigen.

Stap 6: Detail de motor
U hebt de motorruimte schoongemaakt – nu kunt u zich uitleven met de restauratie. Gebruik een textielkleurstof om verkleuringen van de motorkapbekleding te corrigeren, en spuit was om ook rond de motorkap schoon te maken. Voor rubberen of plastic oppervlakken kunt u een trimhersteller op waterbasis gebruiken, die deze materialen beschermt – maar gebruik geen vette producten op dit gebied. U kunt zelfs een verfstift in de juiste kleur gebruiken om vervaagde belettering op uw motoronderdelen weer tot leven te brengen.

Poorboys Trim Restorer 473ml
Tenslotte, plaats uw batterij terug, neem een stap terug en bewonder het resultaat! Uw motor moet nu brandschoon zijn en er goed uitzien.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor uw specifieke merk en model? Bezoek uw plaatselijke Euro Car Parts-filiaal en spreek met een van onze vriendelijke teamleden, of ga naar onze online shop, waar u meer dan 130.000 betaalbare onderdelen van toonaangevende merken kunt vinden (en bestellen).

 

Citroën Mehari – Citroparts : Citroën Mehari onderdelen kopen. Mehari Aandrijving. Wiel/band · Aandrijfas · Koppeling …